Tunaberg

Välkommen till Tunaberg

I Hugohuset finns 25 trivsamma lägenheter och i vårt nybyggda Mariahus har vi 41 lägenheter för seniorer att hyra. Vår fastighet är omgiven av en vacker trädgård och en grönskande natur. Ändå finns köpcentret Iso Omena i Mattby med metrostation på promenadavstånd.

På Tunaberg ordnas gemensamma aktiviteter, utflykter och program. Vi uppmärksammar finlandssvenska traditioner, allt från fastlag till lucia. Vi värnar om våra seniorers fysiska, psykiska och sociala välbefinnande.

Fastigheten

Tunaberg seniorhem med Hugohuset och Mariahuset ligger i en fridfull miljö vid Framnäsängen 4 i Distby i Esbo, några hundra meter söder om Västerleden.
Vi har idag 66 lägenheter för seniorer att hyra. Till varje lägenhet hör terass eller balkong. Lägenheterna är hindersfria och senioranpassade.

Service och avgifter

Den månatliga avgiften består av hyra, grundavgift eller basservice och eventuellt en personlig tilläggsservice. Tilläggsservicen planeras enligt klienternas individuella behov och önskemål.

Möjlighet till läkarservice erbjuds och fotvårdare, frisör och fysioterapeut har regelbundet mottagning på Tunaberg.
Vi erbjuder program och aktiviteter sex dagar i veckan.

Måltider

I matsalen serverar vi morgonmål, lunch med efterrätt och kaffe och lätt middag i önskad omfattning. Måltiderna debiteras månatligen. Eftersom lägenheterna har köksutrustning kan den som så önskar också själv tillreda sina måltider. Våra seniorer uppskattar också besök av matglada sällskap för att tillsammans tillreda godbitar.

Personal

Vår svenskspråkiga personal består av ansvarig sjukskötare och ett team med proffsiga medarbetare. Vi finns på plats alla dagar kl. 7.30 – 20.30. Under övriga tider av dygnet dejourerar ett vårdföretag. Också stiftelsens  verksamhetsledare och ekonomiansvariga har sina arbetsrum på Tunaberg.

Vi välkomnar också frivilligverksamhet. Vi öppnar gärna våra dörrar för all sorts kultur. Musiker, skådespelare och andra konstnärer är hjärtligt välkomna. Också sällskap på promenader och konsertbesök uppskattas. Tag gärna kontakt med vår personal.

Kontakt Tunaberg

Lotta Eskola
ansvarig sjukskötare, Tunaberg seniorhem
lotta.eskola[at]winbergs.fi
tel 040 594 4040

Gunilla Stenberg
närvårdare, ekonomiassistent, Tunaberg seniorhem
gunilla.stenberg[at]winbergs.fi
tel 050 306 0585

Bettina Sundström
närvårdare, aktiviteter, Tunaberg seniorhem
bettina.sundstrom[at]winbergs.fi

Vårdare
tel 050 327 1556

Till Tunaberg kommer man bra med metro, stig av i Mattby Iso Omena. Promenadväg ca 700 m. Alternativt buss 157 och 158 från plattform 7 eller 8. Stig av vid Tiistinniitty hållplats, från busshållplatsen
ca 200 m. Vid seniorhemmet finns ett begränsat antal parkeringsplatser. Flera finns längs Framnäsvägen.