Stiftelsen

Hugo och Maria Winbergs stiftelse grundades 1956 av paret Winberg i Esbo

Hugo och Maria Winbergs stiftelse grundades 1956 av paret Winberg i Esbo. Vi på Winbergs erbjuder hem, service och vård på svenska för äldre personer. Idag upprätthåller vi ett seniorhem och ett vårdhem i Esbo. Vi på Winbergs utgår ifrån livskvalitet, meningsfullhet och trygghet. Vårt arbetssätt är personcentrerat och vi värnar om människan som en helhet. Välkommen till oss!

Vi säjer Tack och Välkommen!

Verksamhetsledare HvM Annika von Schantz har valt att gå i pension från och med 1.3.2024.
HvM Susann Martin börjar som ny verksamhetsledare vid Hugo och Maria Winbergs stiftelse samma dag.

Annika, hur sammanfattar du dina år på Winbergska stiftelsen?

Jag hade länge jobbat som proffs inom sjukhusvärlden och ville pröva något nytt. Året var 2018 och Winbergska stiftelsen planerade för nybygget Mariahuset med 41 bostäder för seniorer vid Tunaberg seniorhem. Att få vara med och från grunden bygga ett trivsamt, seniorvänligt boende var helt fantastiskt, om också utmanande.
Andra viktiga milstolpar har varit utvecklande av stiftelsens logo, egna färger och texttyper, att även visuellt stärka vår egen, winbergska gemenskap.

Vi firade även stiftelsens 60-årsdag med att ge ut Winbergs historik. Det kändes viktigt att få dokumenterat hur allting började.
Tillsammans med alla proffsiga medarbetare klarade vi också av den krävande coronatiden både på Tunaro vårdhem och Tunaberg seniorhem.

Jag har många fina minnen. Tack för mina år på Winbergs, och hjärtligt välkommen Susann!

Välkommen Susann, hur känns det att börja leda verksamheten?

Också jag kommer från sjukhusvärlden, de senaste åren jobbade jag som arbetarskyddschef inom HUS. Från och med januari i år har jag under Annikas ledning fått bekanta mig med winbergska världen och alla kunniga medarbetare, samt med våra härliga seniorer.

Winbergska tanken, att vi är gäster i seniorernas hem, känns fin, och jag ser framemot att få stöda våra seniorer till att upprätthålla bästa möjliga livskvalitet. Att som äldre få bo tryggt, i fräscha utrymmen, med möjlighet till skräddarsydd vård och service är mycket värdefullt, speciellt i dessa dagar. Jag är stolt över både Tunaro vårdhem och Tunaberg seniorhem. Vi gör vårt bästa för våra seniorer.

Så jag tar över den winbergska stafettpinnen. Kontakta mig gärna per telefon eller email, välkommen till Winbergs, vår wänliga stiftelse!

Susanns kontaktuppgifter:
tel 050 306 7076
susann.martin@winbergs.fi
Bild till höger av Susann.

 

 

 

 

 

Hugo och Maria Winbergs stiftelse deltar i kampanjen Framtidsgåvan

 

Testamentdonationer kan utgöra en viktig del av inkomsterna för civilsamhällets organisationer. Mellan fem och tio procent av de årliga intäkterna till organisationer i det finländska civilsamhället kommer från testamentdonationer. Ändå är andelen lägre än i många andra länder. Och det vill nu Förbundsarenan tillsammans med sina medlemsorganisationer göra något åt.

– Om människor inte vet att det går att donera till organisationer så gör de ju inte det heller. Eftersom siffror visat att testamentgivande i sig ökar vill vi göra vad vi kan för att upplysa om denna givandeform som ett sätt att stöda svenskspråkig verksamhet i civilsamhället, säger Robert Nilsson, projektledare för projektet Finansieringskällor för förbunden. En vanlig myt är att en testamentdonation måste vara en stor penninggåva. I själva verket finns det många olika sätt att donera till organisationer genom ett testamente.

Läs gärna mera genom att klicka på länken i högra spalten Stöd vår verksamhet i ditt testamente.

Närmare information om eventuella testamenten till Winbergska stiftelsen ger styrelsens viceordförande Thea Kusénius, tel 045 145 5315.

 

Vi är aktiva medlemmar i Förbundet för privata svenska pensionärshem, GeRo rf. Klicka här för att komma till GeRo:s egna hemsidor.